Rectangle 4Rectangle 4cancelfacebook-fShapefacebook-f

Saxion stadsLAB

 

Op 19 februari hebben wij kennis mogen maken met de nieuwe studenten van het StadsLAB van Saxion! Zij gaan de komende weken aan de slag met een opdracht in de Vijfhoek.

 

Britt, Miguel, Lotte, Tom en Patrick zijn vijf bestuurkunde studenten uit het tweede leerjaar. Zij gaan zich de komende weken bezig houden met het speelplekkencluster in de Vijfhoek.

 

Komende weken gaan de studenten aan de slag. Deze groep bestuurskundigen gaat een actorenanalyse uitvoeren en zelfbeheer als concept uitwerken.

 

Een actorenanalyse is het in kaart brengen van belanghebbenden, hun meningen en middelen rondom het spelen, ontmoeten en bewegen in twee buurten in de Vijfhoek; Steinvoorde en Op den Haar. Ook kijken zij naar de manier waarop de buurt besluiten neemt over de toekomst van een speelplek en het overnemen van het beheer en onderhoud van het groen eromheen, als de buurt dat wil en doet.

 

Binnenkort worden ze de wijk ingestuurd om het gesprek aan te gaan met de bewoners, (sport)clubs en maatschappelijke organisaties.