Rectangle 4Rectangle 4cancelfacebook-fShapefacebook-f

Over ons

Wij geloven in een stad die draait op de inzet en de kracht van haar trotse, betrokken en tevreden inwoners!

Tevreden 

Wie wij zijn? Deventenaren die elkaar ontmoetten door een bijzondere samenloop van omstandigheden. We ontdekten dat we, vanuit onze kracht, allemaal hetzelfde doel hadden, namelijk Deventer nòg aantrekkelijker maken. Zodoende werd in 2014 Stichting Tevreden een feit.

 

Waar we begonnen? Onze eerste uitdaging was het open houden van wijkcentrum de Elegast. Door een hele andere manier van denken, ondernemen en samenwerken slaagden we erin om een maatschappelijke voorziening op een succesvolle manier zelfstandig te laten draaien. Vervolgens zijn we, in lijn met onze ambities, onder de paraplu van Tevreden verder gaan bouwen aan onze drie pijlers: Ontmoeten, Spelen en Ondernemen. We bouwen aan deze drie pijlers vanuit ons ideaal en het idee van een snel veranderende samenleving.

 

Veranderende samenleving

Grote thema’s als een terugtrekkende overheid, digitalisering, vergrijzing, globalisering en leegstand ‘doen iets’ met de samenleving en de openbare ruimte die we met elkaar delen en gebruiken (gedeelde leefruimte). Ook de verhouding tussen de gemeente, bedrijven, de maatschappelijke organisaties en bewoners verandert hierin. Hoewel elke partij als doel heeft de stad aantrekkelijk en leefbaar te houden, krijgen Deventenaren zelf een steeds grotere rol in hoe dat eruit moet zien.

Onze rol?

Als Tevreden houden we ons bezig met nieuwe kansen en ontwikkelingen binnen deze openbare ruimte. Wij maken het Deventenaren makkelijker om krachten te bundelen en zich in te zetten voor hun eigen leefomgeving. We doen dit door ze met elkaar te verbinden, te ondersteunen in het proces en we helpen mee plannen en ideeën om te vormen tot concrete acties.

Tevreden Spelen

In 2013 besloot de Gemeente Deventer om 95 openbare speelplekken te verwijderen. Dit zou vanaf 2015 uitgevoerd gaan worden. Ontzettend jammer, want speelplekken hebben een verbindend karakter in de buurt en zijn essentieel voor de ontwikkeling van kinderen.

 

Tevreden wist dat dit ook anders kon en bedacht een alternatief plan. De inzet en betrokkenheid van de buurtbewoners speelde in ons voorstel een hoofdrol. Wij geloven dat dit zal leiden naar meer omzien naar elkaar en zo ook naar nette en veilige speelplekken. Het college zag tevens een potentiële maatschappelijke meerwaarde en besloot met ons te gaan samenwerken.

 

Tevreden Spelen werd in 2016 opgericht en nam 88 speelplekken van de gemeente over. Zij ontving het budget dat bedoeld was om de speelplekken te ruimen. Hiervoor doet Tevreden Spelen de komende 10 jaar het beheer en onderhoud van de speeltoestellen. Ook wordt er samen met de bewoners een plan gemaakt voor de toekomst van de de speelplek.

( De spelregels van samenwerken met Tevreden Spelen)

Partners

Neem contact met ons op