Rectangle 4Rectangle 4cancelfacebook-fShapefacebook-f

Einde speeltoestel is niet einde speelplek

In het najaar hebben we in verband met een onveilige situatie de kabelbaan in het Buys Brandtspark, bij openbare basisschool de Wizard, de kabelbaan verwijderd. Zo ook het ‘Indianendorp’ aan de Nachtegaal in Colmschate.

Uiteraard streven we ernaar om het verwijderen van speeltoestellen en –plekken zoveel mogelijk met de buurt te organiseren. In sommige gevallen, en zo ook in deze, was het nodig om de toestellen te verwijderen. Dit omdat we simpelweg niet het risico langer konden lopen op ongevallen.

Dit heeft veel reacties los gemaakt in de buurten. Goed om te zien dat er dus wel veel betrokkenheid is bij speelplekken. Echter betekent het einde van een speeltoestel niet het einde van een speelplek.

Bij de Nachtegaal gaan we deze winter met de buurt een plan maken voor de toekomstige invulling van de plek. In de Vijfhoek gaan we voor het eerst de speelplekken herbedenken met de wijk en haar gebruikers, zoals de Wizard en de Ontdekking.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Heb je ideeën voor je buurt, stuur ons een bericht via de contactpagina of bel ons op 0570 238 238.

Met speelse groet,

 

Team Tevreden Spelen