Rectangle 4Rectangle 4cancelfacebook-fShapefacebook-f

Achtergrond

#wattan

In 2013 besloot de gemeenteraad van Deventer een kwart van de speelplekken te verwijderen. Ontzettend jammer, want speelplekken hebben een verbindend karakter in de buurt en zijn essentieel voor de ontwikkeling van kinderen.

 

oplossing

Stichting Tevreden bedacht een alternatief plan: buurten zoveel mogelijk zelf regie geven in de gedeelde leefruimte voor spelen, ontmoeten en bewegen. Hiervoor is Stichting Tevreden Spelen opgericht. Het beheer en onderhoud van 88 speelplekken is overgenomen van de gemeente Deventer. Vanaf¬†april 2016 zijn we actief en onze overeenkomst loopt tot 2026. Dat betekent dat we zo’n 10 jaar de tijd hebben om samen met Deventernaren te werken aan het toekomstbestendig maken van hun plek.

 

experiment

Dit geeft ruimte om te experimenteren. Samen zoeken naar een nieuwe manieren om na te denken en invulling te geven aan de gedeelde leefruimte. Klinkt niet gemakkelijk en dat is het ook niet! Maar hoe meer mensen helpen, hoe makkelijker het wordt. Als we het kleiner maken komt het neer op het beheren en herontwikkelen van speelplekken in buurten. Dat betekent, ontdekken wat de waarde is van deze plekken, welke functie ze hebben en hoe ze ingericht kunnen worden voor spelen, ontmoeten en bewegen.

 

Ondertussen dragen wij de verantwoordelijkheid als het aankomt op wet- en regelgeving, veiligheid, financieel beheer en contracten met gemeente Deventer. Hiermee ontzorgen wij buurten zodat buren gewoon buren kunnen blijven.

 

Een overeenkomst hebben betekent ook dat er spelregels zijn die voor ons als stichting, maar ook voor de gemeente en de betrokken buurtbewoners gelden.

Neem contact met ons op